jean todt

Čelni čovjek FIA-e posjetio Rimac Automobile: Ostao sam impresioniran

24.04.2021 u 17:15

Bionic
Reading

Jean Todt, čelni čovjek Međunarodne automobilističke federacije (FIA), navratio je do Svete Nedjelje odnnosno do pogona Rimac Automobila

Vijest da je nekadašnji proslavljeni vozač relija i bivši šef Ferrarija u F1 navratio na 'čašicu razgovora' objavio je Mate Rimac na svom Facebook profilu.

O čemu su razgovarali i što je legendarnog Francuza posebno zanimalo Rimac nije naveo. Todt je u posjetu Hrvatskoj posljednji put bio prošle godine kada se spominjala mogućnost da u Zagreb i okolicu stigne ono što se trenutno održava - utrke Svjetskog reli prvenstva (WRC) odnosno Croatia rally.

A quick drop by for a nice ride 😊

Objavljuje Mate RimacSubota, 24. travnja 2021.

Nakon što je obišao pogone tvrtke Todt se s Rimcem provozao u njegovu automobilu.

Jutarnji list prenosi da je Todt bio impresioniran viđenim.

'Jako cijenim ljude koji su sposobni pomicati granice, a Mate Rimac je jedan od njih. Ostao sam impresioniran ubrzanjem koji postižu njegovi automobili, ali još više vizijom i strašću koja stoji iza svega što je učinio u samo 10-ak godina. Trebalo je imati petlju krenuti u razvoj električnog hipersportskog automobila kada su električni automobili bili tek egzotika, ali upoznao sam se i s njegovim planovima i budućim projektima, i takve stvari morate respektirati i podržati', kazao je Todt.