Slike iz Hrvatske se šire

[VIDEO] Pogledajte kako je vodeći u utrci za prvaka svijeta izletio u Hrvatskoj i razbio se; uništio je automobil, ali prošao bez ozljeda. Brzo se javio i rekao tko je kriv

23.04.2021 u 12:07

Bionic
Reading

Već prvog dana na brzinskom ispitu na Croatia Rallyju – na relaciji Rude - Plešivica u dužini od 6,94 kilometra - gledatelji su mogli vidjeti nesreću. Srećom, sve je prošlo bez posljedica...

U jednom zavoju Finac Kale Rovanperä, koji je inače vodeći u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva nakon dva relija, izletio je sa staze već na prvom 'brzincu' i morao je odustati zbog velike štete na automobilu.

Ubrzo su društvene mreže preplavile amaterske snimke nesreće i vijest se ubrzo probila širom svijeta. Ubrzo su dotrčali gledatelji i organizatori u pomoć, ali srećom velika nada WRCA-a i jedan od najnadarenijih mladih vozača Rovanperä i suvozač su prošli bez ozljeda.

Kako je to izgledalo, pogledajte OVDJE.

'Zaista mi je žao zbog momčadi, bila je to moja pogreška i nešto sam naučio iz ovog. Mehaničari će provjeriti automobil na servisu kako bismo vidjeli može li se popraviti do sutra', poručio je putem društvenim mreža mladi Finac Kale Rovanperä.

Dodajmo još kako je vozač iz Belgije Thierry Neuville (Hyundai) kao prvi prošao početni brzinski ispit na Croatia Rallyju za 4:24.2 minute.

Drugi je na cilj stigao pobjednik finskog Arctic Rallyja Estonac Ott Tänak (Hyundai) sa zaostatkom od +2.1 sekunde.