PO SKRAĆENOM POSTUPKU

Propala tvrtka koja je izdavala Zagreb.hr

05.01.2017 u 13:57

Bionic
Reading

Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečaja Medijske mreže d.o.o, tvrtke koja je svojevremeno milijunskim iznosima iz zagrebačkog proračuna izdavala dvotjednik Zagreb.hr pa će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka s više od 300.000 kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa u studenome prošle godine kojim su se pozivali vjerovnici Medijske mreže da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, kao i zastupnica tvrtke Branka Panić da u roku od petnaest dana preda popis imovine i obaveza Medijske mreže.

Budući da se vjerovnici i zastupnici nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je Medijska mreža nesposobna za plaćanje te je po službenoj dužnosti donio rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.


Medijska mreža je sudjelovala u pokretanju dvodnevnika Zagreb.hr 2008. i u dvije su godine izlaženja, prema napisima u Poslovnom dnevniku, Zagrebački holding i Grad Zagreb Medijskoj mreži transferirali oko 25 milijuna kuna te platili još oko šest milijuna kuna PDV-a.

No, taj novac se, prema pisanju medija, postupno smanjivao tako da i planirana i prvotno ugovorena naklada od 400.000 primjeraka nikada nije bila ostvarena. Nakon razlaza zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i SDP-a, Zagrebački holding prestao je financirati tiskanje dvotjednika Zagreb.hr navodeći da je 'proizvod bio ispod razine'. Ta tiskovina prestala je izlaziti krajem 2010. kada je, prema medijskim napisima, Medijska mreža preuzela pravo na ime i koncept Zagreb.hr-a.