vremenska prognoza

Promjenjivo vrijeme cijeli tjedan, pogledajte gdje vas i za vikend čeka kiša

10.04.2018 u 07:55

Bionic
Reading

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Oblačnije će biti u prvom dijelu dana uz malo kiše uglavnom tijekom jutra, ponajprije na sjevernom Jadranu i u zapadnim kopnenim predjelima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za utorak

Na Jadranu slabo do umjereno jugo, a u unutrašnjosti jugozapadnjak, sredinom dana u središnjim i gorskim predjelima na udare jak, a ponegdje moguće i olujni, podaci su DHMZ-a.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 stupnja Celzija, u gorskoj Hrvatskoj ponegdje malo niža.

U srijedu će biti promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja te uglavnom bez kiše. Vjetar na kopnu većinom slab, a na Jadranu će puhati umjereno jugo.

Najniža jutarnja temperatura od šest do deset stupnjeva, na Jadranu između deset i 15. Najviša dnevna od 18 do 23 stupnja.

I sljedećih dana će u cijeloj Hrvatskoj biti promjenjivo vrijeme, a i za vikend se u nekim dijelovima zemlje može očekivati kiša. U galeriji u nastavku pogledajte kakvo se vrijeme očekuje u sljedećih sedam dana.

  • +6
Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal.hr

Biometeorološka prognoza povoljnija

Nepovoljne biometeorološke prilike tijekom utorka bi u većem dijelu zemlje trebale slabiti, što će donijeti olakšanje meteoropatima i smanjenje tegoba kroničnim bolesnicima.

Na južnom Jadranu još će se zadržati nepovoljan vremenski utjecaj na ljude, pa meteoropati i kronični bolesnici mogu i dalje imati poteškoće zbog vremenskog utjecaja.

  • +10
Kiša u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX