AFERA DNEVNICE

Prometna večer u USKOK-u, iskaze dali Bartulica i Huić

Bionic
Reading

Iako su za tportal još jutros potvrdili kako ih nitko iz DORH-a nije kontaktirao oko lažnih putnih naloga, Davor Huić i Stjepo Bartulica, savjetnici bivšeg premijera Tihomira Oreškovića u utorak poslijepodne ipak su naručeni u USKOK na davanje iskaza s obzirom da se sumnja da je novac izvlačen i preko putnih naloga na njihova imena

U središte USKOK-a stigla je i njegova ravnateljica  Tamara Laptoš. USKOK je tijekom dana pozvao na obavijesne razgovore cijeli niz osoba, navodno njih 15 do 20, uglavnom službenika iz Vlade, odnosno Ureda premijera i Ureda za opće poslove Sabora i Vlade, javlja Jutarnji list.

Oreškovićevi savjetnici su pozvani u USKOK nakon što je tjednik Nacional objavio popis osoba koje su u 2016. godini bile na službenim putovanjima.

Oreškovićevi savjetnici kazali su danas za tportal kako se očito radi o lažiranju putnih naloga jer da oni nisu išli na ta putovanja, za koja su nekome isplaćene dnevnice, te da prije objave teksta u Nacionalu nitko iz Državnog odvjetništva nije kontaktirao s njima. Štoviše, sve do jučer, kažu, nisu imali nikakva saznanja o tim, očito lažnim putnim nalozima

Posebni savjetnik za unutarnju politiku Davor Huić rekao nam je da kao Oreškovićev savjetnik nije bio ni na jednom službenom putu izvan Hrvatske te da nije primio dnevnice.

Državno odvjetništvo nije kontaktiralo ni sa Stjepom Bartulicom, Oreškovićevim savjetnikom za vanjsku politiku, čija se putovanja također navode u spomenutom tekstu.

  • +2
U USKOK stigli ravnateljica Laptoš te svjedoci Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic