stigla promjena vremena

Prognoza Zorana Vakule: Sljedećih dana temperature će biti kao u svibnju

05.03.2019 u 14:44

Bionic
Reading

Dugo najavljivana promjena vremena stigla je i još stiže u pojedine dijelove Hrvatske, kaže glavni HRT-ov meteorolog Zoran Vakula, te je dao prognozu i za sljedećih nekoliko dana

'Danas je nešto malo svježiji dan od jučerašnjega, ali već sutra i preksutra ponovno će temperatura zraka biti kao da nismo u ožujku, nego možda čak i u svibnju', poručio je u utorak Vakula u prognozi za HRT.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u prognozi navodi kako će do kraja dana u utorak biti promjenjivo, ponegdje uz još malo kiše.

U srijedu će biti većinom suho i sunčano te danju toplije. Ujutro će biti mjestimice magla, a navečer na zapadu porast naoblake.

Zapuhat će većinom umjeren jugozapadnjak, u gorju i s jakim udarima. Na Jadranu će puhati umjereno jugo, poslijepodne i osobito navečer ponegdje i jako. Jutro svježe, na kopnu mjestimice uz slab mraz te najnižu temperaturu od -1 do 3, a duž obale od 7 do 11. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 14 i 18 stupnjeva Celzija, javlja DHMZ.

Od četvrtka će temperature zraka biti iznadprosječno visoke. Prema trodnevnoj prognozi, u Zagrebu bi u četvrtak moglo biti 22 stupnja. Bit će uglavnom suho, a zatim je mjestimice moguća kiša, u petak lokalno i pljuskovi s grmljavinom.

Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, u četvrtak prolazno i olujno. U unutrašnjosti umjeren do jak jugozapadnjak, povremeno moguće i s olujnim udarima. U četvrtak na kopnu danju temperatura gotovo posvuda iznad 20 °C, a potom u blagom padu. Na Jadranu dnevna temperatura bez veće promjene, no jutarnja će zamjetno porasti.

Prema sedmodnevnoj prognozi, nakon promjenjivog vikenda, u ponedjeljak stiže promjena vremena koja će donijeti kišu i osjetan pad temperature.

  • +29
Građani uživali u sunčanom danu na otvorenom Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX