'PROMAŠENI HITAC'

Profesor izlazi na državnu maturu sa svojim đacima

učenici škola državna matura

učenici škola državna matura

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Igor Sambolec

Profesor Privatne klasične gimnazije u Zagrebu Tonči Maleš odlučio je solidarizirati se sa svojim učenicima i polagati državnu maturu zajedno s njima

Maleš ne skriva ogorčenost državnom maturom i njezinom provedbom. Kaže da se projekt provodi pogrešno, da se učenike ne doživljava kao osobe, već kroz razne PIN-ove i šifre.

'Državna matura je neprijateljsko tijelo za djecu ove zemlje, promašen hitac. Ona ne poštuje učenika jer četvrtašima oduzima čitavo drugo polugodište, od 19. veljače do 2. lipnja su izloženi ispitima. Ta djeca moraju završiti srednju školu, ali moraju i živjeti, izlaziti, ljubiti, imati prijatelje, trenirati neki sport', kazao je Maleš za Novi list. Dodaje da su s prvom generacijom maturanata koji polažu državnu maturu trebali raditi i psiholozi jer su djeca anksiozna zbog golemog stresa.

Stoga Maleš predlaže da profesori izađu na maturu sa svojim učenicima, posebice na ispite iz predmeta koje predaju. 'Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi profesori, i bi li uopće, prošli iz obaveznih predmeta: hrvatskog, matematike i engleskog. Predlažem da na maturi polažemo barem predmet koji predajemo učenicima, vjerujem da bi rezultati bili znakoviti. Doznali bismo tko s kakvim znanjem predaje učenicima, vidjeli bismo što se uopće može tražiti od učenika na maturi', uvjerava prof. Maleš.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi