GODIŠNJI ODMOR I TAKO...

Producent The Last Guardiana napustio Sony

28.08.2012 u 10:57

Bionic
Reading

Jesu il ovo loše vijesti za dugo očekivani Sonyev naslov?

Kenji Ikado, producent poprilično razvikanog The Last Guardiana danas je na svom twitteru objavio kako je ljubav između njega i Sony Computer Entertainmenta gotova. Prema njegovim riječima, odlučio je stati s poslom, uzeti dugo ljetovanje i onda tek razmisliti što će napraviti sa daljnjom karijerom. Jesu li ovo loše vijesti za gore spomenutu igru?

 

Damo se kladiti da NIKADA niste vidjeli ovaj trailer....

 

Pa, iskreno - ne nužno. Producent nije fundamentalni element razvoja igre. Pogotovo više od tri godine nakon početka rada na projektu. Iako iskreno sve smrdi na to kako Sony gubi interes u ovaj projekt, realno je očekivati skorašnje izbacivanje na tržište. Realno gledano, situacija u SCE-u je dosta komplicirana. Firma je tijekom prošle dvije godine zatvorila šest developerskih studija, rascjepala tri i kupila dva. Očito je, naime, da se radi o velikom restrukturiranju firme koje među ostalim uključuje oko 10.000 otkaza. Ono čega nam je žao je činjenice da je tijekom ovog procesa ugašeno mnogo firmi koje su nosile dosta poznate franšize. To i naravno, gomila ljudi na cesti.

 

Što se The Last Guardiana tiče, zaista se nadamo da će uskoro izaći na tržište. Naime, zagorjeli smo fanovi Icoa i Shadow of The Colossusa, pa rekosmo..."ajde Sony...izdaj više tu igru s kimerom". :)