odvjetnička zamolba

Prodanović o povišenju jamčevine za Todorića: Ako možete pomoći...

08.11.2018 u 19:56

Bionic
Reading

Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora, ostaje do daljnjega u pritvoru u Remetincu. Zoran Luburić, sudac istrage, smatrao je da bi Todorić mogao pobjeći pa ga je odlučio zadržati iza rešetaka. Njegovi odvjetnici nudili su milijun kuna jamčevine, a nakon što je sud to odbio novinari su ih pitali hoće li pokušati povisiti jamčevinu. Čedo Prodanović, Todorićev odvjetnik, u šali je ponudio zanimljiv odgovor

'Ako možete nešto pomoći'…', dobacio je novinarima u odlasku ispred Županijskog suda Prodanović, nasmijavši se i sam onome što je rekao.

Prije njega, odvjetnica Jadranka Sloković ironično je prokomentirala odluku suda prema kojoj jamčevina od milijun kuna nije prihvaćena, a u Engleskoj je identična bila dostatna.

Todorić ostaje iza rešetaka u Remetincu

'Ponudili smo sve uvjete pod kojima je Todorić bio pušten u Engleskoj, identičnu jamčevinu, sve mjere opreza, ali zaključili smo da hrvatsko i englesko pravo nisu isto i da je ovdje bitno viši standard pa da jamčevina mora biti viša. Ponudili smo 118 tisuća funti', rekla je Sloković, dodavši da imaju pravo na žalbu.

  • +11
Pravosudna policija dovodi Todorića Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

A nju će podnijeti u roku tri dana, nakon čega će žalbeno vijeće odlučiti ostaje li Todorić iza rešetaka ili će se braniti sa slobode.