treća sreća

Prodana vila u kojoj se nalazio Ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića

27.09.2018 u 09:17

Bionic
Reading

Ministarstvo državne imovine za 5,5 milijuna kuna prodalo je vilu u kojoj je bio Ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Ime novog kupca nisu otkrili

Vila je već dva puta bila na bubnju, ali je nitko nije htio kupiti pa je država snizila cijenu za milijun kuna.

Država je u početku tražila minimalno 6,2 milijuna kuna, a kako se dva puta nitko nije javio, dali su popust s početnom cijenom od milijun kuna manje. Kako su se na natječaj za kupnju javila četiri kandidata, u konačnici je zdanje prodano najboljem ponuđaču za 5,5 milijuna kuna, otkrivaju vijesti.rtl.hr. Vila ima 350 četvornih metara s pripadajućim vrtom i dvorištem od 650 kvadrata. U Mesićevo vrijeme unutrašnjost je bila okićena umjetninama i masivnim namještajem.

Stjepan Mesić ostao je bez ureda još 2016., nakon što je kratkotrajna vlada HDZ-a i Mosta odlučila ukinuti njegov ured. U prvih pet godina svog postojanja ured bivšeg predsjednika porezne je obveznike koštao oko četiri milijuna kuna. Njegovo ukidanje je s jedne strane pravdano uštedama, a s druge objašnjavano političkom osvetom.

'Pobjeda je to zagovornika i protagonista povijesnog revizionizma, revitaliziranja fašizma i njegovih idejnih zasada, propovjednika mržnje i netolerancije, odnosno svih onih koji sve agresivnije trasiraju put koji Hrvatsku vodi u prošlost, i to u najtamnije razdoblje njezine prošlosti', poručivao je tada ljutito Stjepan Mesić.

Bivši predsjednik je nakon toga od Saveza antifašista na korištenje dobio mali ured u centru Zagreba.

  • +8
Bivša rezidencija Stjepana Mesića Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL