OPASAN RAZBOJNIK

Priveden Slovak koji je opljačkao Radina i Riječanina

30.07.2010 u 14:41

Bionic
Reading

Tridesettrogodišnji Slovak, za kojeg se osnovano sumnja da je počinio razbojstvo nad pulskim dogradonačelnikom Fabrizijem Radinom te 74-godišnjim Riječaninom, jutros je u 8 sati i 40 minuta uz kaznenu prijavu priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli

Slovak je 28. srpnja pola sata prije ponoći u Karlovačkoj ulici u Puli, za vrijeme dok se 51-godišnji dogradonačelnik Fabrizio Radin nalazio u svom osobnom automobilu, u jednom trenutku otvorio vrata na njegovom automobilu i prijeteći plinskim pištoljem oduzeo mu mobitel te novčanik s novcem i osobnim dokumentima, oštetivši ga pritom za nekoliko stotina kuna.

No brzom intervencijom policije zaustavljen je na graničnom prijelazu Kaštel pri izlasku iz Hrvatske u osobnom automobilu marke Škoda Fabia slovačkih oznaka kojim je upravljao.

U istom automobilu nalazila su se još dvojica slovačkih državljana u dobi od 17 i 19 godina. U sklopu kriminalističkog istraživanja pronađena su sredstva izvršenja kaznenog djela i otuđeni predmeti.

Osnovano se sumnja da je taj Slovak istog dana u jutarnjim satima u Drežničkoj ulici u Rijeci počinio još jedno razbojstvo uz prijetnju pištoljem, i to nad 74-godišnjakom iz Rijeke.

Riječanin je u prepadu ostao bez novčanika u kojem je bilo 800 kuna, osobni dokumenti te bankovne kartice. Prije no što je pobjegao, Slovak ga je udario nogom te mu otrgnuo torbicu s ramena u kojoj je bio mobilni telefon.

Utvrđeno je da je razbojnik nakon toga pobjegao osobnim vozilom Renault Clio slovačkih oznaka, no Riječanin ga je na prepoznavanju prepoznao, a mobilni telefon mu je vraćen.