LJUBAV VRGORCA I LJUBUŠKOG

Primorac otvorio vodovod u rodnom selu

14.06.2010 u 12:13

Bionic
Reading

Bivši ministar znanosti, prosvjete i sporta Dragan Primorac svečano je pustio u rad novi vodovod u selu Donje Kašče. Na okupljanju kod mjesne crkve vodovod su svečano otvorili Dragan Primorac i 91-godišnja Zorka Tolj, najstarija stanovnica Kašča

Rodno selo Primorčevih roditelja koje se nalazi uz samu granicu dobilo je pitku vodu zahvaljujući zajedničkoj investiciji susjednih gradova Ljubuškog i Vrgorca.

Povijesne okolnosti utjecale su da je selo Kašče podijeljeno na dva dijela, tako da je Gornje Kašče ostalo u Hrvatskoj, a Donje u BiH i bivši ministar se zauzimao da i donji dio dobije pitku vodu, iako u rodnom selu njegovog oca živi još samo 30-ak ljudi.

Na svečanosti koja je upriličena na blagdan Svetog Ante, zaštitnika sela, bili su prisutni čelnici obaju gradova, vrgorački gradonačelnik Matković i savjetnik Ljubuškog gradonačelnika Ivan Herceg te mnogi uzvanici.

Cijeli projekt koji je inicirao Dragan Primorac stajao je dva milijuna kuna, većinu radova su izvodili Ljubušaci, a voda je stigla iz vrgoračkog vodovoda.