stizali e-mailovi

Prijetnja školama u Podgorici: 'Svi ćete umrijeti'

12.12.2022 u 15:46

Bionic
Reading

Dojave o podmetnutim bombama u školama u Podgorici stigle su s e-mail adrese pod imenom 'Richard Ramirez', a autor se predstavio kao Vladislav Pozdnjakov iz ruske ekstremističke grupe Muška država, prenose u ponedjeljak crnogorski mediji

Mail je imao naslov "Svi ćete umreti", a autor prijeti da je s automatskom puškom u rukama krenuo prema jednoj podgoričkoj školi.

"Crnogorci, drski ste. Vodite proeuropsku politiku, širite rusofobiju. Neću više. Ja sam Vladislav Pozdnjakov, lider Muške državne organizacije. Moja braća Rusi su postavila eksplozive domaće izrade u sve škole u Podgorici. Upravo sada idem u jednu školu s AK-om. Crnogorsku djecu ubijat ću, za Rusiju", piše u prijetećem mailu.

Ista organizacija potpisana je i u e-mailu koji je početkom travnja upućen crnogorskim školama, u kojem se također tvrdilo da su u školama podmetnute bombe.

Sve osnovne i srednje škole u Podgorici evakuirane su u ponedjeljak ujutro nakon što je nekoliko obrazovnih ustanova na službene e-mail adrese dobilo dojavu da je podmetnuta bomba.

Ta prijetnja pokazala kao lažna.

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je da Uprava policije i tužiteljstvo moraju učiniti sve kako bi se svaka dojava o bombi u školama istražila, ali da vjeruje da neće pronaći ništa. On je osumnjičio oporbenu Đukanovićevu Demokratsku partiju socijalista da stoji iza svega.

"Iz profesionalnog aspekta moram zaključiti da Uprava policije i tužiteljstvo moraju učiniti sve kako bi se svaka dojava o bombi istražila. Vjerujem da neće naći ništa, ali ovo je dio folkolora DPS-a", rekao je premijer u tehničkom mandatu dodavši da "kada se u travnju konstituirala 43. vlada istu situaciju smo imali u Podgorici”.