MJEŠTANI ĆERALIJA PREPRIČAVAJU

'Prijetili su da će zapaliti školu'

28.12.2011 u 17:10

Bionic
Reading

'Mještane je do sada bilo strah, sumnjalo se u svakoga i svi su se pitali što je sljedeće na redu, tko će stradati? Drago mi je što je policija počinitelje pronašla tako brzo i nadam se da će počinitelji za to biti odgovarajuće kažnjeni. Znalo se da su neki učenici prijetili, ali nitko te prijetnje nije shvaćao ozbiljno i evo što se dogodilo'

Policija Virovitičko-podravske županije brzo je otkrila podmetače požara na osnovnoj školi u Ćeralijama kod Slatine te novinarima poslala priopćenje, međutim, detaljnijih službenih podataka, osim da je riječ o 'dvjema osobama s područja Voćina' nema. U medije je plasirana informacija da je riječ o dvojici maloljetnika, a mještani, svatko na svoj način ima svoju priču. Od toga da postoje pojedinci koji su, navodno, prijetili nastavnicima životom i paležom škole, do toga da se prizivanje požara škole ovih dana našlo i na Facebooku. Ništa od toga, naravno, ne mora biti istina, međutim, svi koji su o toj temi danas bili spremni razgovarati smatraju da su školu zapalila dva maloljetnika i za njih tvrde da su bili skloni ekscesima te da su i inače problematične naravi.

'Mještane je do sada bilo strah, sumnjalo se u svakoga i svi su se pitali što je sljedeće na redu, tko će stradati? Drago mi je što je policija počinitelje pronašla tako brzo i nadam se da će počinitelji za to biti odgovarajuće kažnjeni. Znalo se da su neki učenici prijetili, ali nitko te prijetnje nije shvaćao ozbiljno i evo što se dogodilo', rekao je jedan mještanin Ćeralija. Nekoliko mladih kaže da znaju o kome je riječ, ali ne žele spominjati detalje – tek podatak da 'dečki baš i nisu dobri'.

'Teško mi je što je netko iz mog sela zapalio školu, stvarno ima svakakvih ljudi. Ipak, drago mi je što je policija svoj posao obavila tako brzo i otkrila krivca. Svaka im čast za to', rekla je osamnaestogodišnja mještanka Ćeralija. Premda selom, u nedostatku konkretnijih službenih podataka, kruže različite priče o tome tko je, kako i zašto zapalio školu nitko ne sumnja da je policija pronašla i privela prave počinitelje.