OSUJEĆEN UKRAJINAC

Prijeteći bombom pilotu htio sletjeti u Soči

08.02.2014 u 00:48

Bionic
Reading

Putnik na letu iz ukrajinskog Harkova u Istanbul pokušao je oteti zrakoplov Pegasus Airlinesa sa 110 putnika i preusmjeriti ga u Soči na dan otvaranja Zimskim olimpijskih igara u tom gradu. Zrakoplov je ipak sletio u Istanbul, a turske vlasti preventivno su u tu svrhu digle su i borbeni zrakoplov F-16

Neidentificirani muškarac tvrdio je da ima bombu, rekao je podtajnik turskog ministarstva prometa Habib Soluk. Ukrajinskog otmičara svladale su u Istanbulu snage sigurnosti, a putnici su evakuirani, rekao je guverner Istanbula.

'Otmičar je svladan nakon intervencije snaga sigurnosti', rekao je Husein Avni Mutlu novinarima u zračnoj luci Sabiha Gocken u Istanbulu, gdje je sletio Boeing 737 kompanije Pegasus.

Putnik ukrajinskog državljanstva (45) nije nosio oružje ni bombu, precizirao je Mutlu.

Tijekom evakuacije putnika nakon pregovora s otmičarem specijalni vod je ušao u zrakoplov i brzo svladao otmičara oko 20 sati po srednjoeuropskom vremenu, dodao je.

Lakše ozlijeđeni otmičar je odvezen na sigurno mjesto na ispitivanje, precizirao je Mutlu. Bit će otvorena istraga radi određivanja točnih okolnosti incidenta, zaključio je guverner.
 
'Za vrijeme leta, jedan putnik rekao je da je u zrakoplovu bomba i zatražio da se letjelica preusmjeri u Soči', rekao je Soluk.

Reuters izvještava da se vjeruje da je putnik konzumirao alkohol, ali ga je posada zrakoplova smirila i uvjerila da Boeing mora sletjeti u Istanbul.