'GOTOV SI, TI SI SLIJEDEĆI'

Prijeteća pisma čelnicima TV kuća

25.09.2010 u 15:56

Bionic
Reading

Najodgovorniji ljudi nezavisnog dnevnika i Televizije Vijesti iz Podgorice dobili su u petak popodne prijeteća pisma s istovjetnom porukom 'Gotov si, ti si sljedeći'

Pisma su naslovljena na direktora lista Željka Ivanovića, glavnog i odgovornog urednika Ljubišu Mitrovića, urednika i kolumnista lista Balšu Brkovića, kao i direktora Televizije Slavoljuba Šćekića i kolumnista lista i Televizije Milana Popovića.

Policija je obavila uviđaj, a Šćekić, Mitrović, Ivanović, Brković i Popović očekuju da nadležni tom slučaju pristupe s dužnom pozornošću i da u skladu s ovlastima i nadležnostima intenziviraju istragu.

'S obzirom na činjenicu da je svim osobama koje su dobile pismo zajednički medijski i javni angažman, prvenstveno u nezavisnom dnevniku Vijesti i Televiziji Vijesti, kao i da su medijski zaposlenici, od kojih su neki već osjetili na svojoj koži posljedice prijetnji i direktnih napada na život, očekujemo od policije da sasvim ozbiljno pristupe ovom slučaju i da u skladu s ovlastima i nadležnostima intenziviraju istragu', priopćilo je u subotu čelništvo ove medijske kuće.

Policija je u subotu objavila da intenzivno radi na identificiranju osobe koja je napisala i poslala prijeteća pisma uredništvu lista i Televizije Vijesti. Podgorička policija je zajedno s kriminalističkim tehničarima, izišla na uviđaj te je sav prikupljeni materijal uputila Forenzičkom centru radi vještačenja.

'Iako vještačenje to tek treba potvrditi, sumnja se da su sva pisma pisana istim rukopisom', priopćeno je iz Uprave policije.

Ovaj događaj naišao je na opću osudu cjelokupne crnogorske javnosti. Pisanje prijetećih pisama vodećim ljudima nezavisnog dnevnika i TV Vijesti osudili su u subotu potpredsjednik Vlade Igor Lukšić i lideri svih oporbenih stranaka.

Lukšić je, uz 'najoštriju osudu ovog čina' pozvao nadležne organe da detaljno ispitaju slučaj, dok je čelnik Pokreta za promjene Nebojša Medojević ocijenio da prijetnje mogu biti 'bezazlena poruka i čin nekog frustriranog avanturista, ali mogu biti i ozbiljna poruka organiziranog kriminala koji upravlja Crnom Gorom'.

'Nitko nema pravo prijetiti novinarima i putem ucjena i prijetnji utjecati na medijsku scenu, ali već se pokazalo da skupine nastale u ovom režimu, koje po svaku cijenu žele održati postojeću diktaturu, ni dalje ne mogu prihvatiti činjenicu da postoji netko tko misli drugačije od vladajuće elite', stoji u reagiranju Nove srpske demokracije.