KOLINDA O MARKIĆ NA PNUSKOK-U

'Prije izbora se jako povećaju aktivnosti represivnog aparata'

05.12.2014 u 12:59

Bionic
Reading

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović u petak je na Općinskom sudu u Zagrebu potpisala izjavu o prihvaćanju kandidature za predsjednicu Republike Hrvatske

Nakon potpisa Grabar-Kitarović je novinarima ispred Općinskog suda izjavila da je kao kandidatkinja HDZ-a i koalicije stranaka desnoga centra i centra potpisala izjavu o prihvaćanju kandidature za predsjednicu Hrvatske i ovjerila potpis.

Istaknula je da su prikupili veliki broj potpisa građana koje će predati DIP-u u subotu u 17 sati. Konačni broj prikupljenih potpisa reći će nakon što završi prebrojavanje i provjera svih potpisa. Na upit da prokomentira novu anketu RTL televizije po kojoj joj podrška birača raste, dok protukandidatu Ivi Josipoviću pada, Grabar-Kitarović je rekla da u načelu ne komentira ankete, ali može reći kakvo je stanje na terenu.


'Gdje god dolazimo, nailazimo na srdačan doček i veliku potporu ljudi. Veseli me da se nakon pesimizma i malodušja, koje sam primjećivala posljednjih mjeseci, ponovno javlja entuzijazam i na neki način Hrvatska se budi', rekla je Grabar-Kitarović.

Komentirajući tijek kampanje, rekla je kako je 'kampanja puna svega i svačega', ali je na to bila spremna. 'Voljela bih da se svi koncentriramo na program, a ne na napadanje jedan drugoga kao osobe, zato što građani ne žele naša prepucavanja. Građani žele čuti što je to što im nudimo za bolji život u Hrvatskoj', poručila je.

Na pitanje novinara kako gleda na poziv Željki Markić na ispitivanje u PNUSKOK, Grabar-Kitarović je rekla kako to dolazi u predizborno vrijeme, kada se 'jako povećavaju aktivnosti represivnog aparata'.

'Uključujući i uhićenje četvero mladih ljudi u Splitu, njihovo privođenje i kasnije kažnjavanje po jednom starom članku jugoslavenskog zakona - očito je riječ o političkim obračunima s političkim protivnicima', rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Upitana kakve to ima veze s njom, Grabar-Kitarović je rekla da nema nikakve veze s njom, ali je vrlo neobično da se događa u predizborno vrijeme. Ustvrdila je da će se kao predsjednica Hrvatske zalagati za nultu stopu tolerancije na korupciju, 'ali uvijek i svugdje, ne selektivno i ne u određeno doba, bez manipulacije represivnim aparatom u političke svrhe'.