OTVOREN NATJEČAJ

Prijavite se za EU potpore i informatizirajte poslovanje

14.04.2014 u 15:26

Bionic
Reading

U utorak, 22. travnja, počinje teći rok za predaju projektnih prijava za nedavno otvoreni natječaj Ministarstva poduzetništva 'Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa'

Treći je to natječaj iz Europskog fonda za regionalni razvoj za Hrvatsku, a namijenjen je malim i srednjim poduzećima koja žele uložiti u nova i moderna IKT rješenja kako bi unaprijedili svoje poslovanje.

Ovaj natječaj omogućuje financiranje novih hardverskih i softverskih rješenja koja će poboljšati i povezati poslovne procese poduzetnika te na taj način učiniti njihova poduzeća konkurentnijima na domaćem i stranom tržištu.

Drugim riječima, ako ste poduzetnik koji želi unaprijediti svoje poslovne procese, smanjiti troškove poslovanja i povećati prihode, a za to su vam potrebne informacijske i komunikacijske tehnologije, ovaj natječaj prava je stvar za vas.


Pozitivno je to što, za razliku od dosadašnjih natječaja za mala i srednja poduzeća, ovaj natječaj omogućuje prijavu i poduzećima koja nisu pozitivno poslovala u 2013. pa se tako mogu prijaviti svi oni koji su bili u minusu, ali trenutačno nemaju dugova prema državi ili zaposlenicima.

Na raspolaganju je ukupno 24.061.600 kuna, a Europska unija projekte će sufinancirati s minimalno 150.000 kuna te maksimalno 750.000 kuna. Prijavitelji će morati osigurati vlastitih 15 do 30 posto sredstava, ovisno o tome koliki je indeks razvijenosti jedinice lokalne samouprave u kojoj se projekt provodi.

Iako je natječaj otvoren do 30. lipnja 2015., valja napomenuti kako će se prijave obrađivati po redoslijedu zaprimanja pa je važno prijaviti se što je moguće ranije, odnosno već u utorak.

Prijavna dokumentacija prilično je kompleksna, a osim prijedloga projekta i poslovnoga plana, prijavitelji moraju dostaviti i cijeli niz statusnih dokumenata kao što su izvaci iz registara, boniteti i različite potvrde.

Više informacija o samom natječaji i dokumentaciji možete pronaći na portalu EU-PROJEKTI.INFO