BORBA PROTIV 'ŠERIFA'

Prijava HDZ-ovcu zbog napada na kandidata Mosta

22.08.2016 u 12:56

Bionic
Reading

Predsjednika HDZ-ovog ogranka Gornja Bučica u Glini Zvonka Hrgovića, sisačko-moslovačka policija prekršajno je prijavila zbog narušavanja javnog reda i mira, tereteći ga da je u subotu fizički napao 49-godišnjeg Marija Božurića koji je kandidat na izbornoj listi Mosta u VI. Izbornoj jedinici

Sisačko-moslavačka policija je, ne otkrivajući identitete sudionika tog događaja, potvrdila da je zbog narušavanja javnog reda i mira u Gornjoj Bučici kod Gline, koji se dogodio u subotu oko 20 sati, podnesen prekršajni optužni prijedlog protiv 43-godišnjaka, koji je u dvorištu fizički napao 49-godišnjaka.

Nakon što je dva puta udaren, pri čemu je zadobio tjelesne ozljede, 49-godišnjak je pomoć zatražio u Domu zdravlja u Velikoj Gorici, navela je policija.

Predsjednik Mosta Božo Petrov objavio je u nedjelju na facebooku da je predsjednik HDZ-ovog ogranka Gornja Bučica u Glini napao njihovog kandidata Marija Božurića isključivo zbog njegovog djelovanja kojim se suprotstavio HDZ-ovim moćnicima koji godinama upravljaju tim područjem.

Predsjednik HDZ Andrej Plenković izjavio je novinarima u nedjelju da mu je žao što je do toga uopće došlo i da će ispitati o čemu se radi, a ako se pokaže da je njihov član napravio nešto što je neprimjereno, nadležna tijela će pokrenuti odgovarajući stegovni postupak.

Međustranački incident prokomentirao je i glasnogovornik Mosta i kandidat stranke u VI. izbornoj jedinici Nikola Grmoja.

'Već je bilo slučajeva napada na naše ljude, prvenstveno zbog toga što se Most bori protiv lokalnih šerifa, na svim razinama. Ne želimo vjerovati da je to povezano s određenom političkom opcijom, ali je činjenica da je sustav omogućio lokalnim šerifima da sijanjem straha uspostave svoju vladavinu', kazao je Grmoja.

'Protiv toga ćemo se boriti, pobijedili smo mnoge lokalne šerife, a tu politiku želimo primijeniti i na nacionalnoj razini', zaključio je Mostov glasnogovornik.