dolijao prevarant

Prevarom nagovorio splitsku dogradonačelnicu da s banke digne 70 tisuća tuđih kuna i preda mu ih

05.01.2021 u 08:51

Bionic
Reading

U Splitu je na godinu dana zatvora uvjetno s rokom kušnje osuđen Božidar Bralo zbog prijevare bivše splitske dogradonačelnice, istaknute SDP-ovke Aide Batarelo

Kako navodi Dalmatinski portal, knjigovodstveni servis Kogram u vlasništvu splitske dogradonačelnice obavljao je poslove za jednog ruakog klijentai njegovu tvrtku. Osuđeni Bralo se već pojavljivao u servisu kao osoba koja je za ruskog klijenta obavljala neke poslove, a 12. siječnja 2015. neistinito je naveo da je dao nalog da mu se preko njega isplati 70 tisuća kuna od prodaje vozila Škoda Yeti. Ubrzo će se, međutim, otkriti da Rus nije naložio ni prodaju automobila, a još manje isplatu novca.

U presudi se navodi da je Aida Batarelo podigla novac sa žiro računa na Raiffeisen banci, a da ga je Bralo preuzeo u prostorijama društva Kogram. Novac je zadržao te za sebe pribavio nepripadnu imovinsku korist na štetu društva Kogram. Nepravomoćnom presudom Bralo je dužan nadoknaditi štetu u roku od tri mjeseca jer se u protivnom uvjetna osuda može opozvati i odrediti izvršenje kazne zatvora. Za kamate je Kogram upućen u parnicu. 

Aida Batarelo u svom je iskazu navela kako je Bralo i ranije uzimao novac u njenom servisu za manje troškove ruske tvrtke te su ga njezine djelatnice smatrale osobom od povjerenja njihovog klijenta pa je ona zbog toga 12. siječnja 2015. kao ovlaštena osoba podignula 70 tisuća kuna. Za predaju novca Brali postoji i priznanica od 15. siječnja 2015. koju je Bralo i potpisao.