vrEMENSKA PROGNOZA

Pretežno sunčano uz temperature i do 14 stupnjeva; kiša ili susnježica samo na istoku Hrvatske

31.01.2023 u 07:18

Bionic
Reading

U većini krajeva danas pretežno sunčano, a na istoku uz promjenljivu naoblaku može biti slabih oborina, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Vjetar većinom slab, u Slavoniji i Baranji umjeren i jak sjeverozapadnjak. Na Jadranu umjerena, u Dalmaciji i jaka bura i sjeverni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 5 i 10, na Jadranu od 10 do 14 Celzijevih stupnjeva

U Zagrebu se očekuje pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 10 °C.

Istočna Hrvatska

Promjenljivo oblačno, a očekuje se i mjestimice slaba kiša ili susnježica. Puhat će umjeren, sredinom dana prolazno i jači sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -4 do 0, najviša dnevna od 6 do 8 °C.

Središnja Hrvatska

Pretežno i djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od -5 do -1, najviša dnevna od 7 do 10 °C.

  • +21
Izvor: Cropix / Autor: Sasa Buric

Gorski kotar i Lika

Sunčano uz malu, prema kraju dana umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura od -9 do -5, najviša dnevna od 3 do 8 °C.

Istra

Pretežno vedro ili sunčano uz malu naoblaku, krajem dana umjereni porast naoblake. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, ujutro ponegdje bura. More će biti većinom malo, prema otvorenom moru mjestimice do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između -1 i 4, u unutrašnjosti Istre između -8 i -3 °C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 8 i 12 °C.

  • +3
Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Sjeverni Jadran

Sunčano uz malu, prema kraju dana umjerenu naoblaku. Slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, podno Velebita u početku i bura. Najniža jutarnja temperatura od -6 u unutrašnjosti Istre od 5 na otocima, a najviša dnevna od 10 do 12 °C.

Dalmacija

Pretežno sunčano. Puhat će umjerena i jaka bura i sjeverac, a na sjevernom dijelu poslijepodne sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 2 do 7, u unutrašnjosti Dalmacije od -4 od 1. Najviša dnevna temperatura od 9 do 14 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike bit će povoljne na području cijele Hrvatske. Lagane šetnje tijekom sunčanih razdoblja, osobito u najtoplijem dijelu dana, mnogima će pozitivno utjecati na raspoloženje i opće zdravstveno stanje.