VRIJEME I PROMET

Pretežno oblačan dan, povremeno s kišom. Kolnici su vlažni i skliski

23.02.2024 u 07:19

Bionic
Reading

U Hrvatskoj će u petak biti pretežno oblačno povremeno s kišom, uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega, a najviša dnevna temperatura bit će između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru mjestimice će kiša biti obilna, krajem dana praćena grmljavinom, a najmanje kiše očekuje se na istoku zemlje.

Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, ponajprije u gorskim predjelima s olujnim udarima, a na Jadranu jako i olujno jugo.

HAK: Mjestimice vlažni i skliski kolnici

Kolnici su mjestimice u petak ujutro mokri ili vlažni i skliski, javlja Hrvatski autoklub (HAK) te vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog radova na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići na čvoru Posedarje zatvoren je izlazni krak iz smjera Dubrovnika (obilazak je preko čvora Zadar centar).

Povremeno su zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju moguća čekanja na graničnim prijelazima, posebice na Bregani i Maclju.

Zbog olujnog vjetra u prekidu su trajektne linije: Lopar-Valbiska, Gaženica-Bršanj (Iž), Gaženica-Kosirača-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, katamaranske linije - Ubli-Korčula-Dubrovnik, Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Pula-Zadar te brodske linije - Ilovik-Mrtvaška, Mali Lošinj-Unije-Susak.