ZLOČIN KOJI JE ZAPREPASTIO HRVATSKU

20-godišnjem Tinu Šunjergi 40 godina zatvora zbog ubojstva roditelja

17.05.2018 u 11:59

Bionic
Reading

Nakon nešto više od tri mjeseca od početka suđenja, sudsko vijeće Županijskog suda u Zadru u podne izreklo je nepravomoćnu presudu 20-godišnjem Tinu Šunjergi koji je u ožujku prošle godine pištoljem ubio svoje roditelje u Čisti Velikoj u vodičkom zaleđu

Šunjerga je jednoglasno osuđen za svako djelo od po 24 godine na jedinstvenu kaznu od 40 godina. Uračunava mu se vrijeme provedeno u pritvoru. Oduzima se pištolj i dvije kutije streljiva, ne mora nadoknaditi troškove. Ivan Škarić, koji ga nije prijavio, dobio je godinu dana uvjetno ukoliko u tri godine ne počini kazneno djelo, javlja Večernji list.

Sudsko vijeće Županijskog suda u Zadru pod predsjedanjem sutkinje Sandre Radanović od prve je rasprave sa suđenja isključilo javnost 'zbog teške duševne boli i emocionalne patnje koju proživljavaju kao obitelji žrtava ubijenih roditelja Tina Šunjerge, Marina i Silvane.

Za ubojstvo roditelja Tin Šunjerga mogao bi biti osuđen na najviše pedeset godina bezuvjetnog zatvora. Vrhovni sud je slučaj sa šibenskoga premjestio na zadarski Županijski sud jer je većina šibenskih sudaca sudjelovala u istrazi.

Tužiteljstvo tereti Šunjergu da je roditelje iz osvete usmrtio hicima iz pištolja u glavu jer su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja raznih vrsta droge te mu nametali zabrane, a što je on doživljavao kao prikraćivanje njegovih sloboda.

  • +2
Tin Šunjerga osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva roditelja Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Optužno vijeće Županijskog suda u Šibeniku prihvatilo je optužnicu protiv Šunjerge, kojeg se tereti za dvostruko teško ubojstvo iz bezobzirne osvete i na posebno okrutan način. Maksimalna kazna koju Šunjerga može dobiti za taj zločin, u slučaju da ga sud proglasi krivim, iznosi 50 godina zatvora. Ako mu budu sudili kao maloljetniku, maksimalna kazna je 10 godina.