BRKIĆ VUČIĆU

Prepoznaješ li govornika u videu iz Gline 1995. godine?

14.12.2016 u 11:52

Bionic
Reading

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić objavio je post na Facebooku u kojem se zapitao mogu ili i žele li Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić i Ivica Dačić uvesti Srbiju u Europsku uniju

Brkić piše da političko vodstvo Srbije ne razumije način funkcioniranja EU-a, a prema zadnjim reakcijama, ne prihvaća ni njene demokratske vrijednosti.

'Umjesto ozbiljnog i odgovornog pristupa pregovorima, oni po već viđenom prizemnom balkanskom načinu ponašanja konstruiraju i skreću pozornost sa srži problema, a to je da za pristupanje EU moraju ispuniti potrebne uvjete, kao što su to morale učiniti ostale članice EU-a', podsjeća zamjenik predsjednika HDZ-a.

Nakon toga, kaže, putem medija šalju svađalačku izjavu punu mržnje i frustracije protiv Republike Hrvatske, kao da nisu ništa naučili iz bliske prošlosti.

Brkić podsjeća Vučića da smo se takvih prijetećih izjava već naslušali i danas su one otužne.

Potom je predložio predsjedniku Vlade Srbije Vučiću da pogleda video iz ožujka 1995. te je priložio poveznicu na video s YouTubea u kojem Vučić drži govor u okupiranoj Glini.

'Ako Vučić kojim slučajem prepozna govornika na snimci, nadam se da će se i on složiti da tvrdnje o velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu nisu, kako on ističe, floskule. To je na žalost bila surova životna realnost', zaključuje Brkić.