NAJAVA NOVE PREDSJEDNICE

'Prepolovit ću broj zaposlenih u Uredu predsjednice'

12.01.2015 u 15:57

Bionic
Reading

Moj prvi predsjednički potez - inicirat ću sjednicu Vlade kako bi se poradilo na izlasku zemlje iz krize. Ako zaključim da ova Vlada to nije sposobna, inicirat ću prijevremene izbore', kazala je Kolinda Grabar Kitarović u razgovoru za Hrvatski radio

Dodala je kako se jučer čula s Ivom Josipovićem koji joj je čestitao te najavila kako će se već danas i susresti s njim.

Premijer Zoran Milanović nije ju nazvao, kazala je, i dodala kako premijer jučerašnjim izjavama i ponašanjem vrijeđa hrvatske građane.
'Inzistirati ću na razgovoru s premijerom, ne može se tako ponašati prema narodu i dijeliti ga. Želim da podne račun što je napravio i da objasni zašto je zemlja u situaciji u kojoj se nalazi', istaknula je Grabar Kitarović.

Na pitanje kako će surađivati s Tomislavom Karamarkom ako HDZ dobije parlamentarne izbore kazala je kako je uvjerena da će suradnja biti vrlo dobra jer imaju zajedničke ciljeve. Ipak, neće se libiti poslati kritike, ako to bude trebalo.

Bit ću predsjednica svih građana, potrebno nam je jedinstvo poput onog iz 1991. kako bi Hrvatsku izvukli iz krize.

Najavila je da će prepoloviti broj zaposlenih u Uredu predsjednika i selidbu s Pantovčaka u Visoku ulicu.

'Planiram prepoloviti broj zaposlenih u Uredu, vjerujem da se može raditi s upola manje ljudi, ali prvo ću razgovarati sa zaposlenicima', kazala je Grabar Kitarović.
Na pitanje što ako dobije odbijenicu za Visoku ulicu iz sigurnosnih razloga ponovila je kako će inzistirati na preseljenju s Pantovčaka.

'Ne vjerujem da to nije moguće', uvjerena je Grabar Kitarović.

Na pitanje 'po čemu bi željela da se pamti njezin prvi predsjednički mandat' odgovorila je: 'Po tome da smanjimo na minimum broj nezaposlenih, da anuliramo broj blokiranih, da izvučemo Hrvatsku iz krize i da obnovimo hrvatsko zajedništvo.