NA KRAJU DANA

Preokret: Ipak ćemo vidjeti primopredaju na Pantovčaku

18.02.2015 u 13:33

Bionic
Reading

Iz Ureda predsjednika poslana je obavijest redakcijama o tome da će predsjednik Josipović u 17,30 sati u Uredu predsjednika na Pantovčaku primiti izabranu predsjednicu Grabar-Kitarović radi primopredaje dužnosti.

Obavijest je poslana samo sat vremena nakon što je predsjednik Josipović na zagrebačkom Zrinjevcu u izjavi novinarima rekao da su njegov i tim izabrane predsjednice dogovorili održavanje primopredaje bez prisutnosti medija.

Novinari su tom prigodom Josipoviću rekli kako je riječ o događaju koji zanima javnost te podsjetili da je prije pet godina primopredaja između njega i predsjednika Stipe Mesića uz nazočnost medija.

Podsjetimo, predsjednik Republike Ivo Josipović susreo se posljednjeg dana svoga mandata s novinarima na zagrebačkom Zrinjevcu te potvrdio da će, prema dogovoru dvaju timova, primopredaja dužnosti s izabranom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović biti održana poslijepodne u Uredu predsjednika bez prisutnosti medija.

Josipović je kazao kako će se oko 17 sati u uredu naći resorni savjetnici dvaju timova, a on će s izabranom predsjednicom popiti kavu.

Nije htio otkriti što će joj reći, a na pitanje hoće li joj dati koji savjet kazao je kako za to nema potrebe.

'Ona ima svoj program, zašto da joj ja dajem savjete, nema potrebe za savjetima te vrste. Ja joj želim puno uspjeha i još jednom čestitam', rekao je.

Novinare je najviše zanimalo koji je razlog da se primopredaja neće moći snimati, a Josipović odgovara kako je to dogovor dvaju timova. 'Ne znam, to su timovi tako dogovorili. Mislim da se nema ništa posebno tu ni snimati, resorni savjetnici će razgovarati', rekao je.

Na primjedbu kako je primopredaja između njega i bivšeg predsjednika Stipe Mesića prije pet godina održana uz prisutnost medija jer taj događaj zanima javnost, Josipoivć je ponovio kako je tako dogovoreno između dvaju timova. 'Mi ćemo si sigurno stisnuti ruku, s vama ili bez vas', dodao je.

Odbacio je nagađanja pojedinih medija da je upravo on bio za to da primopredaja prođe bez prisutnosti novinara te kazao kako ne postoji nikakav sukob između dvaju timova.

'Ističem - negdje sam pročitao 'novi sukob, nova strahota, nova grozota' - nema nikakvog sukoba, timovi su tako dogovorili', ponovio je.