'MANIFESTACIJA DOBROG DUHA'

Premijer Milanović na Jaskanskim vinskim svečanostima

06.09.2012 u 22:29

Bionic
Reading

U Jastrebarskom su večeras otvorene tradicionalne Jaskanske vinske svečanosti koje se održavaju pod visokim pokroviteljstvom hrvatske Vlade, a premijer Zoran Milanović tom je prigodom istaknuo da su Jaskanci vrijedni ljudi koji ulažu puno truda u proizvodnju vina

Oni koji puno rade i imaju dobar proizvod osuđeni su na uspjeh u razumnom vremenu i nemaju velikih problema s krizom, rekao je premijer Milanović.

Poručivši je kako izlazak iz krize neće biti lak i preko noći te da nas čeka još puno teškoća i pogrešaka, no kako je bitno da smo svi skupa.

Pozvao je Jaskance da budu probitačniji u promociji svojih proizvoda, dodavši kako je na Vladi da im osigura pristup stranim tržištima.

Premijer Milanović je također rekao da na Jaskanske vinske svečanosti dolazi već šesti put zaredom jer je to manifestacija druženja i dobrog duha.

Svečanosti su nazočili i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Branko Grčić, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović te zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić izrazio je uvjerenje da će se Hrvatskoj po ulasku u Europsku uniju 1. srpnja 2013., otvoriti tržište i velike mogućnosti za plasman hrvatskih proizvoda, a hrvatska vina naći na europskoj vinskoj cesti.

Prrigodnim riječima nazočnima se obratio i obnašatelj dužnosti gradonačelnika Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, najavivši skori početak izgradnje jaskanske zaobilaznice i nadvožnjaka iznad željezničke pruge, dječjeg vrtića i škole.

Na jaskanskim vinskim svečanostima na prodajnoj izložbi izloženi su poljoprivredni proizvodi i gastronomska ponuda tog kraja.