BIJELA DALMACIJA

Prekrasne fotografije Zadra pod snijegom

03.02.2012 u 23:01

Bionic
Reading

Kada su Zadrani pomislili da ih je danas zaobišao snijeg, popodne je počeo padati gusti snijeg i do večeras ga je napadalo oko 20 centimetara.

Na području cijele županije proglašeni su zimski uvjeti vožnje, doznaje se od zadarske Policijske uprave. Ceste su zaleđene i vozi se otežano, a djelatnici tvrtke "Ceste" Zadarske županije rade punim kapacitetima.

U prekidu je promet na autoceseti A1 od čvora Sv. Roka do Maselnice, a Paškim mostom i državnom cestom D54 Maslenica-Zaton Obrovački promet je dopušten samo osobnim vozilima.

Autobusi iz Zadra prema Rijeci od jutros ne voze, a promet prema Zagrebu je otežan, doznaje se na zadarskom Autobusnom kolodvoru.

U osnovnim školama u Zadru nastava je održana. Otkazana je samo u Osnovnoj školi Krune Krstića u gradskoj četvrti Arbanasima, a nastave nije bilo u osnovnim školama u Benkovcu, Gračacu, Obrovcu, Svetom Filipu i Jakovu te u Bibinjama.

Iz tvrtke "Ceste" Zadarske županije doznajemo da će zbog najavljenog pogoršanja tijekom noći ekipe na terenu biti neprekidno.

Inače, diljem županije danas je na cestama posuto više od 700 tona krupne soli i granulata.