DOMIŠLJATI LOPOVI

Preko stražnjeg ulaza općine opljačkali Finu

17.03.2011 u 12:46

Bionic
Reading

Noćas je opljačkana poslovnica FINA-e u Netretiću - općini u sjeverozapadnom dijelu Karlovačke županije. Ukradena je izvjesna količina novca, no koliko, još nije poznato, javlja Radio Mrežnica

Dojavu o provali te pljački policija je zaprimila jutros oko 8 sati, nakon što su djelatnici FINA-e došli na posao, pa se pretpostavlja da je pljačkaški naum ostvaren tijekom noćnih sati.

U tijeku je policijski očevid, a na mjesto događaja odmah su stigli i predstavnici FINA-e.

'Možemo potvrditi da je otuđen novac i znamo po našim evidencijama koliko ga je bilo, no ne možemo iznositi točan iznos ukradenog novca', rekli su predstavnici FINA-e te potvrdili da poslovnica ima i videonadzor, kao i alarmni sustav.

Na mjestu pljačke, uz policiju te predstavnike FINA-e i Sokol Marića, jutros su se našli načelnik Netretića Gračan te njegov zamjenik Peretić.

Navodno se alarm nije upalio, doznaje Radio Mrežnica na mjestu događaja.

Policija koja obavlja očevid očekuje pomoć predstavnika Sokol Marića, koji su radili na osiguravanju poslovnice, pa će izuzeti snimke videokamera, odnosno provjeriti postoje li snimke ili su i njih lopovi uništili.

Neslužbeno, lopovi su provalili kroz stražnji ulaz općinske zgrade, gdje se uz FINA-u nalazi i poslovnica Karlovačke banke te nekoliko udruga.

Preko tog, stražnjeg ulaza i WC-a došli su do prostorija FINA-e i iz sefa otuđili novac.

To je prva pljačka ove poslovnice u Netretiću koja radi u jednoj smjeni od 8 do 13 sati.