nakon prosvjeda

Predstavnice inicijative #spasime točno u podne kod premijera, evo što očekuju

18.03.2019 u 08:31

Bionic
Reading

Nakon subotnjeg prosvjeda inicijative #spasime, na kojemu se pojavio i premijer Andrej Plenković, danas točno u podne održat će se sastanak u Banskim dvorima

'Dragi svi, dogovorili smo termin. Sastanak s premijerom je sutra u podne! Hvala vam svima, bez vaše podrške ovo ne bi bilo moguće. #spasime', objavila je organizatorica Jelena Veljača na Facebooku.

  • +35
U pet do 12 počeo veliki prosvjed protiv nasilja Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Zahtjeve Vladi uručujemo sutra, oni su napisani, predočeni medijima i moglo ih se analizirati. Očekujemo zdrav dijalog s njihovom stranom, izvještavat ćemo o koracima i odgovorima koje ćemo dobiti', rekla je Veljača ranije u nedjelju u emisiji 'Točka na tjedan' N1 televizije.

'Moje je mišljenje da nasilje treba prije svega tretirati kao kazneno djelo, imati strože kazne, jer ćemo jedino na taj način moći smanjiti taj fenomen koji je zaista krupan u društvu', izjavio je Plenković novinarima na prosvjedu, za koji je rekao kako ga ne smatra prosvjedom, nego inicijativom koju podupire.

Podsjetio je kako je lani na Dan žena, 8. ožujka, najavio ratifikaciju Konvencije Vijeća Europe o zaštiti žena od nasilja i nasilja u obitelji te da su tada glavni argumenti koje je s punim uvjerenjem zagovarao kao predsjednik Vlade bili vrlo slični ovima s okupljanja na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava.