SDP, HNS, DC, DSU I SDSS

Predstavljena ekipa koalicije 'Sisak ponosni'

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 14.04.2009 17:02
  • Objavljeno 14.04.2009 u 16:54
Davorko Vidović

Davorko Vidović

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Miroslav Kis

Kandidat koalicije 'Sisak ponosni', u kojoj su SDP, HNS, DC, DSU i SDSS, za sisačkoga gradonačelnika na lokalnim izborima Davorko Vidović objavio je danas da su kandidati te koalicije za zamjenike gradonačelnika predsjednica sisačke podružnice HNS-a Ivanka Boras i sisački obrtnik i dopredsjednik Hrvatske obrtničke komore Željko Vrbanus kao nestranačka osoba

SISAK - Vidović je tročlanu ekipu predstavio kao "jezgru buduće sisačke vlasti i tim za uspjeh" pozivajući Siščane da zajednički služe gradu bez obzira na njihovu političku orijentaciju ili stranačku pripadnost.

Svoju ekipu Vidović je nazvao "ljudima bez mrlje" i predstavio ih je kao jamstvo za vraćanje poštenja u javni život i u obnašanje dužnosti u lokalnoj vlasti.

Vidović je sebe predstavio "kao osobu koja ima golemo iskustvo u politici", pri čemu je napomenuo da je "jedini političar po vokaciji u koaliciji 'Sisak ponosni'".

Podsjetio je da je od 1992. do 2000. godine bio potpredsjednik SDP-a i operativno vodio tu stranku, koja je "u tom razdoblju od stranke koja je jedva prolazila izborni prag izrasla u pojedinačno najveću i najsnažniju stranku u Hrvatskoj".

Rekao je da je od 2000. do 2003. bio ministar rada i socijalne skrbi, "jako velikoga državnog aparata koji je zapošljavao 30-ak tisuća ljudi i koji se brinuo o velikom broju korisnika, umirovljenika, invalida, nezaposlenih i socijalno ugroženih osoba". Spomenuo je da je vodio veliku mirovinsku reformu, da je sudjelovao na mnogim međunarodnim konferencijama i skupovima i da je govorio u UN-u, doajući da ga sve to kandidira za budućega sisačkoga gradonačelnika koji je sposoban "napraviti promjene u funkcioniranju gradske vlasti".

Obrtnik Željko Vrbanus, dopredsjednik Hrvatske obrtničke komore i vlasnik nekoliko domaćih i međunarodnih tvrtaka, među kojima je i Županijski radio Quirinus, istaknuo je da se koaliciji priključio kako bi nešto učinio za sisački obrt i obrtnike jer, dodao je, "nijedna vladajuća garnitura od 1990. dosad nije imala sluha ni interesa za obrt i obrtnike, koji su sve te godine bili zapostavljeni".

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi