MONSTRUM KOJI IZAZIVA PODRHTAVANJE TLA

Predstavljen robot u službi demilitarizacije Koreja

28.12.2016 u 16:21

Bionic
Reading

Južnokorejski znanstvenici napravili su robota ljudskih dimenzija koji hoda poput čovjeka, no zbog velike težine njegovi koraci izazivaju podrhtavanje tla

Kako prenosi agencija AFP, robota nazvanog Method-2 dizajnirao je veteran znanstvenofantastičnih filmova Vitalij Bulgarov, a visok je četiri metra te težak jednu tonu.

Nezgrapna kreacija dizajnirana u južnokorejskom robotičkom centru sliči robotima iz filmske uspješnice 'Avatar', a na njemu je radilo oko 30 inženjera.

Predsjednik robotičke kompanije Jang Jin Ho kazao je kako se radi o prvom dvopedalnom robotu s posadom na svijetu, a napravljen je kako bi mogao raditi u ekstremnim uvjetima u kojima ljudi ne mogu raditi nezaštićeni.


Jang, koji je još kao dječak maštao o izradi robota, kazao je da je u projekt proizvodnje robota uložio oko 200 milijuna dolara te kako se o robotu već raspituju predstavnici građevinske i industrije za zabavu, i to najviše o mogućnostima razvoja uz teško utvrđene demilitarizirane zone sa Sjevernom Korejom

Jang najavljuje kako će robot biti spreman za prodaju već iduće godine te kako će mu cijena iznositi oko 8,3 milijuna dolara.

Jedan od inženjera Vitalij Bulgarov, koji je radio na filmskim serijalima 'Transformeri', 'Robocop' i 'Terminator', ističe kako ovaj robot može pomoći u rješavanju mnogih svjetskih problema.