OBVEZUJUĆE PONUDE 7. OŽUJKA

Predstavila se tri investitora za Petrokemiju

25.02.2014 u 10:01

Bionic
Reading

Povjerenstvu Vlade RH za odabir strateškog partnera za kutinsku Petrokemiju jučer su se predstavila tri potencijalna investitora - češki Agrofert, austrijski Borealis i mađarski Nitrogenmuvek, a njihove se obvezujuće ponude za kutinsku tvrtku očekuju 7. ožujka, objavljeno je iz Petrokemije nakon današnjeg sastanka Povjerenstva.

Sastanak Povjerenstva održana je u Ministarstvu gospodarstva, a na njoj su se predstavila potencijalni investitori u Petrokemiju, tvrtke Agrofert iz Češke, Borealis iz Austrije i Nitrogenmuvek iz Mađarske, navodi se u obavijesti koju je Petrokemija objavila temeljem Zakona o tržištu kapitala i Pravila Zagrebačke burze.

"Investitori su prezentirala svoje poslovanje i viđenje daljnjeg razvoja Petrokemije u sklopu njihovih grupacija. Nakon završetka procesa dubinskog snimanja poslovanja Petrokemije d.d., koji je još u tijeku, konačne obvezujuće ponude Povjerenstvo očekuje 7. ožujka 2014. godine", navode iz Petrokemije.

Po primitku obvezujućih ponuda Povjerenstvo će svoj prijedlog odluke uputiti Vladi Republike Hrvatske, a na preporuku Vlade, konačnu odluku donijeti će skupština društva Petrokemije d.d. sukladno Zakonu o trgovačkim društvima, napominje se u obavijesti.

Vlada je krajem srpnja prošle godine zadužila nadležna tijela da pokrenu postupak odabira strateškog partnera za Petrokemiju, u kojoj bi država zadržala najmanje 25 posto plus jednu dionicu. Udio države u Petrokemiji je 43,83 posto.

Povjerenstvo za odabir strateškog partnera za Petrokemiju osnovano je 14. studenog prošle godine, a na čelu mu je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.