ŽESTOKE POLEMIKE

Predsjedniku Moralesu avion od 38,7 milijuna USD

  • Autor: D.Pilsel
  • Zadnja izmjena 04.07.2010 15:44
  • Objavljeno 04.07.2010 u 14:09
Blagoslov zrakoplova

Blagoslov zrakoplova

Izvor: Reuters / Autor: David Mercado

Predsjednik Bolivije Evo Morales, javlja BBC, dobio je na korištenje novi zrakoplov Falcon 900 EX Easy koji su bili naručili, ali od njega odustali, direktori nogometnog kluba Manchester United

Kupnja je izazvala žestoke kritike jer je zemlja u dugovima i jako siromašna, a novi zrakoplov košta 38,7 milijuna dolara.

Odluka je obrazložena starošću službenoga bolivijskoga zrakoplova, model Sabre Liner star 34 godine, u kojem je osim pilota bilo mjesta za samo petero putnika. Stari se zrakoplov često kvario, zbog čega je Bolivija posuđivala (uz nadoplatu) zrakoplove iz Argentine, Brazila i Venezuele.

Novi Falcon može primiti 19 putnika i članova posade te, poput američkog predsjedničkog zrakoplova, funkcionira kao predsjednički ured u zraku, s telefonskim i telefaks uređajima i svim što je potrebno za vođenje zemlje dok se putuje u inozemstvo.

Morales
, koji je svoj prvi susret s telefonom doživio kada je služio vojni rok, izjavio je da je novi zrakoplov samo 'alat' potreban za njegov posao.

Falcon su 'blagoslovili' svećenici domoroci iz naroda Aymaras, kojem pripada i predsjednik Morales, plešući i udarajući u bubnjeve oko zrakoplova.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi