francuski desničar

Predsjednički kandidat Zemmour protiv je istospolnih brakova; u školama bi ukinuo učenje stranih jezika

10.01.2022 u 20:32

Bionic
Reading

Francuski desničarski predsjednički kandidat Eric Zemmour napao je u ponedjeljak antirasističke i antihomofobne skupine u školama i optužio ih da ispiru mozak učenicima, zazivajući povratak konzervativnijem obrazovnom sustavu

Zemmour se natječe s etabliranijom desničarskom kandidatkinjom Marine Le Pen i konzervativkom Valerie Pecresse u borbi protiv aktualnog predsjednika Emmanuela Macrona na predsjedničkim izborima u travnju.

Prema anketama je na četvrtom mjestu.

"Naša djeca su bila indoktrinirana posljednjih 40 godina", rekao je novinarima Zemmour koji je osuđen za poticanje rasne mržnje.

"Škole ne smiju biti mjesto gdje LGBT i antirasističke ideologije ispiru mozak našoj djeci", dodao je.

Novinar i politički komentator pojavio se na političkoj pozornici ovog ljeta, a svoju kampanju vezao je uz nostalgiju za idealiziranom prošlošću, ističući to u svom obrazovnom planu.

Smatra da bi učenici osnovne škole trebali nositi uniforme, što je bilo uobičajeno prije više desetljeća te želi ponovno uvesti "certificat d'etudes" - diplomu na kraju osnovnoškolskog obrazovanja, praksu koja je odbačena prije više od 40 godina.

Ukinulo bi se učenje stranih jezika u osnovnim školama kako bi se djeca mogla usredotočiti na francuski i matematiku, a poticalo bi se učenje grčkog i latinskog jezika u srednjim školama.

Zemmour (63) je konzervativan, protivi se istospolnim brakovima, a rekao je da je cilj njegove predsjedničke kandidature da "spasi Francusku" od dekadencije.