POGREŠAN IZBOR

Predsjednica u Vijeće uzela poduzetnika s poreznim dugom od 1,4 mil. kuna

06.06.2015 u 14:03

Bionic
Reading

Poduzetnik Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE), imenovan je ovih dana članom Vijeća za gospodarska pitanja koje je osnovala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Istodobno su mu ove godine dvije tvrtke završile u stečaju: jedna od njih s poreznim dugom od 1,4 milijuna kuna

'Od deset start-upova, devet ih ne uspije. Nisam uspio naplatiti vlastita potraživanja. U drugoj, pak, tvrtki čovjek kojem sam povjerio poslovanje to nije radio kako treba, pa smo ostali dužni, ali iz tog je nastala nova tvrtka koja sad dobro posluje', kazao je Štetner za Jutarnji list

Štetnerove tvrtke Kreator media i Kreator ugostiteljstvo od ove su godine u stečaju. Kreator ugostiteljstvo ostalo je dužno nešto manje od pola milijuna kuna. Druga tvrtka iz Štetnerove grupacije, Kreator media , nije platila već spomenuti porezni dug od 1,4 milijuna kuna, pa se još vodi na listi poreznih dužnika.

Međutim, ukupni dug koji je tvrtka ostavila iza sebe iznosio je 3,7 milijuna kuna prema dobavljačima i državi, a kad je riječ o potraživanjima, ona su iznosila dva milijuna kuna.

Štetner je ove godine izabran za predsjednika CRANE.

'Štetner je legalno izabrani predstavnik Cranea, a mi smo namjerno birali predstavnike institucija, a ne pojedince, tako da nismo upoznati s njegovim dugom, a ni poslovanjem', odgovorio je predsjedničin glasnogovornik Luka Đurić.