KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ

Predsjednica slavi rođendan, a evo kome se tom prilikom zahvalila na Facebooku

29.04.2018 u 16:37

Bionic
Reading

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović povodom svoga 50. rođendana oglasila se na Facebooku na kojem je objavila fotografiju s roditeljima

'Hvala, mama! Hvala, tata!', stoji u opisu fotografije predsjednice s roditeljima, koju su njezini brojni obožavatelji i podupiratelji dočekali s oduševljenjem i poželjeli joj sretan rođendan uz obilje lijepih želja.

Kolinda Grabar-Kitarović rođena je 29. travnja 1968., kao prvo dijete oca Branka, koji je bio mesar i Dubravke Grabar, kućanice. Tada su njezini roditelji živjeli u selu Lubarska pokraj Martinova Sela na Rječini, gdje je Kolinda provela najranije djetinjstvo, nakon čega se obitelj zbog očeva posla seli u Grobnik.

  • +14
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Licencirane fotografije / Autor: predsjednica.hr

Te je svoje najranije dane odrastanja na selu Grabar-Kitarović opisala je u svojoj prvoj službenoj biografiji koju je poslije prepravila jer su je ismijavali i uspoređivali sa školskom zadaćnicom.

'Bila sam dijete prirode. Vješto se penjala po stablima, kopala zemunice, trčala po pustim poljima dok je vjetar šibao moje lice, uvijek zarumenjeno od sunca ili vjetra. Pomalo dječački mogla sam se popeti na svako stablo, ljuljajući se nad bistrinom Rječine, puštajući se bez straha u hladnu, duboku vodu, izranjajući i hvatajući zrak u plućima i plavetnilo neba u oku. Odrastala sam u toj slobodi prostora, pjevu ptica, šumu vjetra i beskraju neba. Užasavala sam se jedino poskoka i koprive. Često sam upadala u grmlje kopriva, vidajući plikove, a i susreti s poskocima nisu bili rijetki, no na sreću uvijek su završavali dobro. Uvijek sam instinktivno znala kako se ponašati u blizini zmija', napisala je predsjednica 2015.

fotopregled

Povijesni dogovor dviju Koreja, uhićenje šefa hakerske bande i Bandićev poraz obilježili su tjedan

Pogledaj galeriju