'KONSTRUKTIVAN SUSRET'

Predsjednica s ministrom Vrdoljakom pretresla energetiku

02.03.2015 u 14:03

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović susrela se s ministrom gospodarstva Vlade RH Ivanom Vrdoljakom, javljeno je iz njezinog ureda

Susret je iskorišten za razgovor o energetskim projektima u RH u cilju postizanja energetske sigurnosti i neovisnosti te o ciljevima Industrijske strategije RH za razdoblje 2014. - 2020. godine.

Predsjednica Republike i Ministar gospodarstva izrazili su zajedničku spremnost na suradnju u cilja gospodarskog oporavka, navodi se u priopćenju.

Vrdoljak je ranije danas najavio smanjenje cijena plina za kućanstva još prije Uskrsa. U emisiji Hrvatskog radija Poslovni tjedan, govoreći o prednostima europske energetske unije, rekao je kako već odavno ne postoje nacionalne energetske politike, pa je tako ni Hrvatska ne može imati.

Naglasio je da Hrvatska mora biti glavni čimbenik u regionalnoj energetskoj politici jer imamo najbolju infrastrukturu.

'Želim da budemo frajeri u regiji, da oni ne kupuju nas već da mi kupujemo njih. HEP mora biti vlasnik nekih tvrtki u tim državama, na sve se načine probijati do njih', izjavio je ministar gospodarstva gostujući na Hrvatskom radiju. Ponovio je i da je LNG terminal na otoku Krku postao jedan od ključnih energetskih projekata u Europi te ključan dio energetskog koridora sjever - jug.