reagira na napise

Predsjednica RH: Varga nije radio u mojoj kampanji i nismo kreirali nikakve trolove

14.11.2018 u 13:38

Bionic
Reading

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović komentirala je navode iz ovotjednog broja tjednika Nacional da je glavni osumnjičenik u aferi SMS Franjo Varga bio angažiran u njenoj predsjedničkoj kampanji te da ga je u HDZ doveo njen aktualni savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Vlado Galić

U vezi s pitanjem svog savjetnika za nacionalnu sigurnost Vlade Galića i afere SMS, odgovorila je kako Franjo Varga nije radio u njezinoj predizbornoj kampanji.

'Ono što je meni gospodin Galić rekao jest da je bio dva puta u kontaktu s gospodinom Vargom i to tijekom kampanje kada su se javljali različiti trolovi i stranice koje su promicale govor mržnje. Ali Varga nije radio za kampanju. Nikakve usluge od njega nisu tražene niti smo kreirali ikakve trolove. Iskreno, ja sam tada bila previše zaposlena oko programa da bi razmišljala o logistici. Znam samo da sam suradnicima na početku kampanje rekla da želim da sve bude čisto da se ne bavimo prljavim poslovima. Kao što znate ja tijekom kampanje nikada nisam išla na osudu bilo koga nego sam govorila o radu i radnim učincima i nisam dala da se ikog osobno napada', rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i dodala da će ponovno razgovarati o toj temi sa svojim savjetnikom Galićem.

Tjednik Nacional u novom broju spekulira da je Franjo Varga, glavni osumnjičenik u aferi SMS, bio angažiran na predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar Kitarović 2014. godine. I to zato jer je Vargu u HDZ, prema vlastitom priznanju, doveo Vlado Galić, današnji savjetnik predsjednice za obranu i sigurnost.

  • +106
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL