službeno putovanje

Predsjednica RH sastaje se s državnim vrhom Bugarske

03.04.2018 u 15:07

Bionic
Reading

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović susrest će se u srijedu s bugarskim predsjednikom Rumenom Radevom te premijerom Bojkom Borisovom, a posjetit će i hrvatsku zajednicu u Republici Bugarskoj

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović boravit će 4. travnja u jednodnevnom službenom posjetu Republici Bugarskoj na poziv bugarskog predsjednika Rumena Radeva.

Službeni posjet započet će svečanim dočekom predsjednice te polaganjem vijenaca na spomenik Neznanom junaku na Trgu svetog Aleksandra Nevskog u Sofiji, nakon čega je planiran sastanak dvoje predsjednika i bilateralni susret službenih izaslanstava Republike Hrvatske i Republike Bugarske te zajedničko obraćanje medijima.

Predsjednica će se potom sastati s predsjednikom Vlade Republike Bugarske Bojkom Borisovom te predsjednicom bugarskog parlamenta Cvetom Karajančevom, a posjetit će i hrvatsku zajednicu u zgradi Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Bugarskoj.

Kolinda Grabar Kitarović prilikom nedavnog službenog puta u Latinsku Ameriku Izvor: Licencirane fotografije / Autor: predsjednica.hr