VATRENA NAVIJAČICA

Predsjednica pojasnila kako misli promovirati zdrav život

03.02.2017 u 16:55

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primila je u četvrtak povjerenika Europske komisije za zdravlje i sigurnost hrane Vytenisa Andriukaitisa te ga izvijestila o javnozdravstvenim problemima u Hrvatskoj. Naglasila je da će Hrvatska ostati predana promociji zdravog načina života, u čemu će se i ona osobno angažirati. Na pitanje kako će to učiniti, s Pantovčaka odgovaraju 'kao što je i do sada činila', najavljujući i neke nove, zasad tajne, inicijative u tom smjeru

U razgovoru s povjerenikom Andriukaitisom, predsjednica Grabar Kitarović posebno se osvrnula na zdravlje djece i mladih, potrebu da se promijene loše prehrambene navike u društvu te potakne veća fizička aktivnost, izvijestili su iz njezina ureda.

Sugovornici su pretresli i potrebu podizanja svjesnosti o štetnosti konzumacije alkohola i duhana te veće aktivnosti države u suzbijanju njihove uporabe. Razgovarajući pak o potrebnim mjerama, zaključili su da se 'moraju ojačati zajednički napori u pogledu zaštite zdravlja ljudi i prevencije, u osiguranju kvalitetne prehrane te u pokretanju programa i kampanja o važnosti zdravlja populacije', pri čemu je Grabar Kitarović najavila da će se i osobno angažirati u promociji zdravog načina života.

Kako predsjednica to kani učiniti?

'Predsjednica Republike Hrvatske angažirat će se prihvaćanjem pokroviteljstva nad aktivnostima koje podrazumijevaju promociju zdrave prehrane i zdravog načina života s posebnim naglaskom na tjelesnu aktivnost, kao što je i do sada činila. O daljnjim inicijativama i projektima bit ćete uskoro obaviješteni', odgovorili su za tportal iz Ureda predsjednice.

U iščekivanju novih informacija, podsjetimo da je Kolinda Grabar Kitarović vatrena navijačica na nastupima hrvatskih reprezentativaca.

Njezina kći Katarina jedna je od najboljih hrvatskih klizačica, a predsjednica je u djetinjstvu i sama igrala nogomet.

'Kako su moji roditelji puno radili, tata je bio mesar, a mama je, uz vođenje kućanstva, pomagala tati, odrastala sam kao divlje dijete: igrali smo se po poljima, kopali zemunice, verali se po stablima, a znala sam napraviti i praćku te sam razbijala susjedima prozore. Odrastala sam s dečkima, čak sam dobro igrala nogomet', otkrila je predsjednica za Večernji list 2014. godine.