prekogranične prepirke

Predsjednica odgovorila Vučiću: Nestali nisu samo političko nego humanitarno pitanje

26.12.2017 u 17:09

Bionic
Reading

Predsjednica Republike, Kolinda Grabar Kitarović odgovorila je srpskom predsjedniku Vučiću koji je u intervjuu srpskom TV Pinku poručio da je posjet Zagrebu planiran za kraj 2017. godine otkazan jer je govorio istinu o nestalim osobama, da je više nestalih Srba nego Hrvata.

Predsjednica poručuje da u blagdansko vrijeme političari trebaju slati nekonfliktne poruke te da je pitanje nestalih ne samo političko nego i humanitarno, pogotovo u božićno vrijeme, prenosi N1.

'Ured PRH ostaje pri stavu da u ovom blagdanskom razdoblju, kada bismo svi trebali biti posvećeni svojim obiteljima i najmilijima, ne komentira političke teme. Za to će biti vremena početkom iduće godine, kada prođu i blagdani pravoslavnih vjernika. Ako, pak, političari ipak žele slati poruke u vrijeme blagdana, one trebaju biti nekonfliktne, te pridonostiti međusobnom razumijevanju i rješavanju otvorenih pitanja. Jedno od tih pitanja je i pitanje nestalih koje PRH smatra ne samo političkim pitanjem već prije svega humanitarnim. Držimo da su upravo u ovo božićno vrijeme još više u mislima sviju, posebno njihovih obitelji koje ih još traže', poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

  • +106
Sva lica Kolinde Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Podsjetimo, Vučić je poručio kako je spreman za susret s hrvatskom predsjednicom, do kojeg je trebalo već doći.

Vučić je u intervjuu za televiziju Pink u ponedjeljak ocijenio da bi razlog otkazivanja tog susreta mogao biti taj što je govorio istinu kazavši da je po njemu istina da je mnogo više nestalih Srba nego Hrvata.

'Obmanjivali su Hrvate o nestalima, a mi smo izračunali da je više nestalih Srba nego Hrvata, pa kad sam to tamo rekao na inauguraciji svi su skočili na mene da sam četnik i svašta još...', rekao je Vučić i dodao 'Ispričavam se što sam vam rekao istinu'.