okupljanje ljevice

Predizbornom savezu Naša Hrvatska pridružili se i Hrvatski laburisti

17.10.2023 u 14:21

Bionic
Reading

Predizborni savez „Naša Hrvatska“, kojeg čine Socijaldemokrati i HSS, pridružili su se u utorak Hrvatski laburisti – Stranka rada, priopćeno je iz Saveza

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović, predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak i predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada David Bregovac potpisali su Povelju o političkoj suradnji i savezu, te je „time nastavljeno predizborno okupljanje ljevice s ciljem oslobađanja i razvijanja potencijala Hrvatske, kako bi naša zemlja postala ono što može biti – zemlja visoke kvalitete života za sve svoje građane“, priopćeno je. David Bregovac izjavio je da je cilj saveza okupljanje ljevice kako bi promijenili politiku u smjeru da građani konačno dobiju povjerenje u institucije i pravosuđe, kako bi osigurali bolji standard života svih građana, a ne samo pojedinih.

„Pozivam sve nama bliske stranke da se zajedno okupimo upravo kako bi osigurali kvalitetniji i bolji život svih građana naše Hrvatske.“ – izjavio je.

  • +2
Laburisti ulaze u savez Naša Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Davorko Vidović nadodao je da je njihov cilj Hrvatska kao zemlja u kojoj se „naši ljudi dobro osjećaju i u kojoj žele živjeti. Naši motivi su želja da građanima Hrvatske ponudimo političku alternativu, ne samo vladajućoj koaliciji, nego prije svega načinu upravljanja Hrvatskom. A razlog je što Hrvatska ne smije izgubiti više niti jedan mandat, a da se ozbiljno, u svakom pogledu, ne pokrene u smjeru konačne uspostave zemlje u kojoj vlada pravo, a ne klijentelističko porobljavanje države i društva.“

Krešo Beljak izrazio je uvjerenje da je to tek prvi korak u okupljanju svjetonazorski sličnih stranaka.

„Ovo je samo nastavak suradnje i povjerenja. S Bregovcem i Hrvatskim laburistima – Strankom rada surađivali smo u već nekoliko izbornih ciklusa te sam danas još uvjereniji da smo na odličnom putu i vjerujem da će to prepoznati i hrvatski građani.“ – rekao je predsjednik Hrvatske seljačke stranke.