PROGNOZA VREMENA

Pred nama je vruć vikend s toplinskim udarima

06.07.2017 u 12:42

Bionic
Reading

Pred nama je sunčani i vrući vikend dok bi sutra poslijepodne poslijepodne i navečer u unutrašnjosti ponegdje moguć jači razvoj oblaka uz pljuskove i grmljavinu koji lokalno mogu biti izraženiji

Očekuje se slab vjetar i ponegdje umjeren jugozapadni i jugoistočni, a na Jadranu zapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura na kopnu od 14 do 19, na Jadranu između 20 i 25, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C, stoji u prognozi DHMZ-a.

U Zagrebu bi tako u nedjelju najviša temperatura trebala iznositi 36 stupnjeva, dok bi u Osijeku u ponedjeljak ona mogla doseći i 37 stupnjeva. Zbog mogućih toplinskih udara u nedjelju posebno trebaju pripaziti Riječani, Karlovčani i Zagrepčani.

Iako će lijepo vrijeme veseliti građane na godišnjim odmorima ili na izletima, ipak treba pripaziti da se ne izlažu previše suncu kad je ono najjače (od 13 do 17 sati), te da piju dosta tekućine i konzumiraju lakšu hranu.

Biometeorološka prognoza kaže će sutrašnja noć na Jadranu biti pretopla za omogućavanje dobrog odmora, ali i da će tamo će kasnije tijekom dana biti ugodnije nego u unutrašnjosti.