GLAVNI UREDNIK GLASA KONCILA

'Pravno sankcionirajte medije koji pišu protiv Crkve!'

Ivan Miklenić

Ivan Miklenić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Danijel Soldo

Glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić optužio je u svom najnovijem komentaru hrvatske medije da su 'antihrvatski, antidržavni, antidruštveni, antikatolički, anticrkveni i antivrijednosni' i da nisu nimalo slobodni

'Više je nego očito da mediji u Hrvatskoj nisu slobodni, a zbog toga ni vjerodostojni. Naime, ne mogu nikako biti slobodni mediji u kojima ne rade slobodni ljudi, novinari i urednici koji umjesto postupanja po svojoj savjesti moraju slijediti različite interese, kao što su gospodarski, ideološki ili politički', piše glavni urednik toga (polu)službenog crkvenog tjednika, prenosi Večernji list.

U svom uvodniku svećenik Miklenić je ustvrdio da 'većina medija u Hrvatskoj u rukama je i pod kontrolom onih ideoloških i političkih snaga koje nikada na javnoj sceni nisu artikulirale svoj politički program, a iznutra kontroliraju mnoge segmente vlasti i društvenog života, pa onda - razumije se - i medije, i to ne samo privatne, nego i najvažniji javni medij u Hrvatskoj'.

'Mediji u Republici Hrvatskoj objavili su neizmjerno mnogo priloga koji su u svojoj biti izrazito antihrvatski, antidržavni, antidruštveni, antikatolički, anticrkveni i antivrijednosni, a da nitko ni od novinara ni od urednika ili vlasnika medija za to nije pravno ili javno ni prozvan, a kamoli da bi bio sankcioniran', napisao je mons. Miklenić.

Miklenić se pita: 'nisu li u današnjoj Hrvatskoj vjerodostojni autori objavili čak u knjigama imena nekih urednika i novinara koji su agenti tajnih služba ili koji imaju poznata kodna imena za javnost više nepostojećeg KOS-a i Udbe' te 'nisu li baš ti prozvani medijski djelatnici vrlo plodni autori priloga kojima se diktira glavna struja javnoga mnijenja i koji ne ostavljaju mjesta da se o tim istim pitanjima ili temama progovara iz drugoga kuta i u drugom svjetlu'.

Zanimljivo je, ističe Večernjak, da je komentar objavljen dan prije susreta kardinala Josipa Bozanića i svih glavnih urednika hrvatskih medija, koji se tradicionalno održava u svibnju, a koji će se sutra održati u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije. Ako i kardinal Bozanić dijeli Miklenićeve stavove, onda će na tom susretu doista biti zanimljiva rasprava između glavnih urednika medija u Hrvatskoj i aktualnog crkvenog vrha.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi