SMJENA MINISTRA GRADITELJSTVA

Poznato tko će naslijediti Ivana Paladinu, moguće smjene i u drugim ministarstvima?

10.01.2023 u 18:03

Bionic
Reading

Mirjana Čagalj, članica Nadzornog odbora Hrvatskih cesta i savjetnica predsjednika HGK-a za graditeljstvo i promet, najizglednija je nasljednica Ivana Paladine i nova ministrica u Vladi Andreja Plenkovića

Ta je informacija neslužbeno potvrđena RTL-u iz Banskih dvora gdje je Čagalj bila na razgovoru, a navodno nije bilo gužve. Čagalj je na razgovoru bila i kada se tražila zamjena za Paladininog prethodnika Darka Horvata.

Moguće je i da smjena ministra graditeljstva neće biti jedina promjena u Vladi, već je, kako navode, moguća smjena ministra zdravstva i ministra obrane kroz širu rekonstrukciju. Istovremeno N1 neslužbeno doznaje da Plenković želi smijeniti i ministricu EU fondova i regionalnog razvoja Natašu Tramišak.

Plenković je već bio pokušao smijeniti Tramišak kada je proljetos rekonstrukcijom obuhvatio Uskokove osumnjičenike i Tomislava Ćorića, ali od smjene je odustao jer joj se protivio potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić na čiji je prijedlog Tramišak i došla u Vladu. Premijer sad ponovno na stol izvlači pitanje odlaska te ministrice iz Vlade.

Plenković navodno Tramišak i dalje zamjera što mu nije bila rekla za prijetnje koje je kao ministrica dobivala te što s njom nije uspostavio odnos povjerenja.

Ostaje za vidjeti hoće li rekonstrukcija možda obuhvatiti i još nekoga ministra. Kad su proljetos iz Vlade otišli Uskokovi osumnjičenici, rečeno je da će rekonstrukcija ići u dva kruga.

'U interesu je predsjednika Vlade imati dobru momčad kao i selektoru nogometne reprezentacije imati dobre igrače, tako da predsjednik Vlade je taj koji imenuje i naravno donosi odluke', rekao je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.