GAŠENJE UZ JAKU BURU

Požari u Dalmaciji pod kontrolom

31.07.2013 u 21:51

Bionic
Reading

Požar koji je popodne nešto poslije 17,30 sati buknuo u Kaštel Sućurcu, večeras je u 19,30 sati stavljen pod nadzor gasitelja unatoč jakoj buri, koja cijeli dan puše na širem splitskom području, doznaje se od vatrogasaca

U tom je požaru izgorjela trava i nisko raslinje, a dva se sata s vatrom borilo ukupno 80 vatrogasaca s područja Kaštela i Splita.

Ovo je četvrti požar danas na širem splitskom području. Jutros je gorjelo u Čelinama kod Stanića, nedaleko Omiša, te u Dućama gdje je vatra u jednom momentu u Dugom Ratu došla nadomak kuća.

Vatrogasci su posla danas imali i u Ljubitovici kod Trogira. Sve te požare je gasilo više od 200 vatrogasaca, a ukupno je izgorjelo oko 70 hektara borove šume i niskog raslinja.

Požar u Stankovcima pod nadzorom

Požar u Stankovcima kod Zadra stavljen je pod kontrolu i više ne prijeti kućama, izvijestio je popodne županijski vatrogasni zapovjednik Željko Šoša.

Šoša je naveo da požarište još osiguravaju vatrogasci, dok su zračne snage otišle nakon obavljena posla.

Dojava o požaru u Stankovcima zaprimljena je u 13,14 sati, a požar je gasilo 25 vatrogasaca s osam vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Zadar, Benkovac, te Dobrovoljnih vatrogasnih društava Stankovci, Drage, Polaca i Pirovac.

Gasiteljima na kopnu pomogle su zračne snage: četiri kanadera i tri air tractora.

Požar je zaustavlejn 150 metara od kuća.