VATRENA STIHIJA

Požar u Rudinama zahvatio kuće

27.08.2012 u 14:51

Bionic
Reading

Požar koji je rano poslijepodne buknuo u blizini Rudina, naselja iznad Kaštela, zaprijetio je kućama, a više od 120 vatrogasaca bori se s vatrenom stihijom kako vatra ne bi zahvatila kuće, izvijestili su vatrogasci na terenu. Radio Dalmacija javila je u vijestima od 15 sati da su izgorila su krovišta dviju kuća, te jedan automobil marke ford

"Stanje je ozbiljno. Vatra se niz padine spušta prema kućama u Rudinama, a više od 120 vatrogasaca nadljudskim se naporima bori da zaštiti kuće. U gašenju sudjeluju i dva kanadera te helikopter", izjavio je poslijepodne za Hinu zapovjednik kaštelanskih vatrogasaca Milivoj Taslak.

o njegovim riječima, gašenje otežava jak vjetar koji raspiruje vatru. Zbog dima, vatrogasci se osobito muče te daju sve od sebe, istaknuo je Taslak.

Osim u Rudinama Vatrogasno-operativno središte Divulje zaprimilo je u 12,58 sati zahtjev za pomoć u gašenju požara trave, niskog raslinja i borove šume kod mjesta Sveta Marta kod Planog, a vatra ugrožava stambene objekte.

Požar gase zemaljske i zračne snage, izvijestio je DUZS.

U 11,53 sati zaprimljen je zahtjev za pomoć u gašenju požara trave, makije i raslinja na području Satrića kod Peručkog jezera. Požar gase zračne i zemaljske snage. Požar trave i visokog raslinja kraj brane Peruča gase zemaljske i tri kanadera. Gašenje je u tijeku.

U Šibensko-kninskoj županiji požar trave i niskog raslinja kod općine Ervenik – Mokro Polje (Knin) lokaliziran je u 11,26 sati. Požar je gasilo 14 gasitelja s četiri vozila i zračne snage.

Požar kod Ražine prema Brodarici lokaliziran je u 9,43 sati. Požar su gasile zemaljske snage – 19 vatrogasaca sa sedam vozila i dva kanadera, a u požaru je izgorjelo pola hektara borove šume.