BORBA S VATROM

Požar na Svilaji gori već tjedan dana

31.08.2012 u 14:27

Bionic
Reading

Već tjedan dana vatra na Svilaji pokraj Donjih Baljaca vatrogascima ne da mira, a jučer se požar proširio na područje Vrlike Otišića

Osim šibenskih i splitskih vatrogasaca požar su jučer gasila i dva kanadera, a s obzirom na to da je požar zahvatio i minski sumnjivo nenaseljeno područje, gasitelji ga mogu jedino nadzirati sa sigurne udaljenosti.

I u jutarnjim satima vatra je nastavila harati Svilajom, a tijekom noći na terenu su je nadzirali vatrogasci iz Drniša i Vrlike.

DUZS je izvijestio da je Vatrogasno operativno središte Divulje oko 12 sati zaprimilo zahtjev za gašenje požara na području Žagrovića kod Knina. Upućena su dva kanadera, a na terenu se nalaze lokalne vatrogasne snage. Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je zahtjev u 12.15 za gašenje požara kod mjesta Dazlina kraj Pirovca.

Požar gase vatrogasci, te po jedan kanader i AirTractor, a upućena je Državna intervencijska postrojba Šibenik. U isto vrijeme požar je izbio i kod Radošića u splitsko-dalmatinskoj županiji. Gašenje je u tijeku.