vatra u noći

Požar na brodici u murterskom brodogradilištu

07.07.2019 u 11:19

Bionic
Reading

U brodogradilištu Marina Vinici na otoku Murteru, u noći od subote na nedjelju izbio je požar na brodici, kojeg su ubrzo ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, na plovilu nije bilo nikoga i nitko nije ozlijeđen, priopćeno je u nedjelju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Dojava o požaru stigla je oko 1,45 sat u MRCC Rijeka, o čemu je obaviještena nadležna Lučka kapetanija Šibenik, a na intervenciju su odmah otišli pripadnici JVP-a i nadležne Policijske postaje.

Nakon gašenja požara vatrogasci su postavili plutajuće brane uokolo opožarene brodice.

Prema prvim rezultatima očevida, kojeg su proveli službenici šibenske Lučke kapetanije, požar je iz za sada neutvrđenog razloga izbio na drvenoj jedrilici, imena 'Georgia 2', dužine 20 metara čiji je vlasnik G.M., državljanin Austrije. Nadgrađe jedrilice najvećim dijelom je opožareno, dok je trup relativno neoštećen jer je bio u moru.

Tijekom požara na brodici nije bilo nikoga, ali je gašenje bilo otežano, jer je u brodskim spremnicima preostalo pogonskoga goriva. S obzirom da je brodica cijelo vrijeme boravila na pokretnome lučkom liftu, i on je također djelomično oštećen u požaru.

Točni uzroci nesreće i razina štete utvrdit će se daljnjom istragom Lučke kapetanije Šibenik.

  • +9
Na otoku Murteru izgorjela jedrilica, te su oštećena dva broda Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL